Om mig

JAG OCH KAMERAN

 

2005 fick jag en riktig kick då det första gången hamnade en digitalkamera i min hand. En mycket enkel Kodak, men jag var fascinerad över att omedelbart kunna se bildresultatet. Min analoga Pentax hamnade på hyllan. Snabbt ersattes den första digitalkameran med en Canon PowerShot som nu erbjöd möjligheten att fota i macroläge. Och det var här en barndomsdröm äntligen gick i uppfyllelse! Alla dessa underbara småkryp som jag sedan barnsben jämt och ständigt studerade och älskade över allt annat, dessa kunde jag äntligen fotografera.

PowerShot blev så småningom också lite i underkant för mina behov, så i december 2007 köpte jag min första DSLR, en Pentax K10D. De gamla analoga objektiven fungerade utmärkt till den nya Pentaxen. Och inom kort infann sig en ny medlem i fotoväskan, mitt Tamron 90mm makro. På detta följde en tid när jag i stort sett tillbringade all min lediga tid krälande på marken. Äntligen hade jag de redskap jag behövde!

Idag klappar mitt hjärta fortfarande mest för storheten i den lilla lilla världen. Sedan jag flyttade från Österlen till Luleå 2010, har stadsmotiv och landskapsfoto också blivit favoriter. Jag älskar naturen här i Norrbotten och vintrarna är som de sagoboksvintrar jag önskade mig när det slaskade och regnade under de skånska vintrarna.

 

Bilden ovan är tagen av min duktiga fotokompis, Kim Sundström.

 

Copyright © All Rights Reserved